15. září 2013

Blíží se FROG13


Na konci září se ve Vídni bude konat další ročník konference Future and Reality of Gaming, tentokráte s podtitulem Context Matters. Pro mne, a doufám, že nejen pro mne, je to ideální příležitost se podívat na pořádnou, velkou akademickou konferenci. Vídeň je za rohem, jde se dostat na noc zase do vlastní postele. A ten program… Jako keyspeakeři vystoupí Jesper Juul, který se objevuje jako povinná četba snad ve všech předmětech věnovaných herním studiím (a zaslouženě), a třeba TL Taylor, jejíž kniha Raising the Stakes: E-sports and the Professionalization of Computer Gaming zaznamenala loni ohromný ohlas. 
I ostatní části programu vypadají velmi zajímavě. Čecha by mělo potěšit, že do hlavního přednáškového pole se dostal i Jarda Švelch z pražské FSV UK. Jeho příspěvek s názvem This game is revenge: Non-entertainment uses of homebrew computer games in the 1980s Czechoslovakia bude pokrývat část jeho práce s českou herní archeologií. Jeho přednášku si rozhodně nenechám ujít! I když, jak nad tím tak přemýšlím, výběr je natolik bohatý, že nevím, jestli si to nenechám až na jindy… 

Další zajímavou částí bude bezesporu sobotní prezentace posterů. Desítky posterů, mezi kterými budou procházet stovky návštěvníků, ptát se prezentujících a bavit se nad tématy prezentací. Možnost nejen se inspirovat, ale i navázat nové kontakty. 
Už jsem se zmínil, že na FROGu nebudou jen akademici, ale i vývojáři? 
No jistě, i ti budou prezentovat své projekty. A bude tam herní zóna. Jak je vidět, já se na FROG velmi těším. 

FROG se bude konat ve vídeńské radnici od pátku 27. září do neděle 29. září. Zápisné je nyní 60 eur pro studenty a 100 eur za nestudenta.
A ještě odkazy na stránky konference a na program: http://www.frogvienna.at/en/home 
http://www.frogvienna.at/images/files/Programm_FROG13.pdf

Žádné komentáře:

Okomentovat